ElektronikFreak

Direktlänk till inlägg 21 juni 2011

OS X Lion

Av EbbaMikael - 21 juni 2011 21:52

Hej Miki här jag tänkte berätta om Apple´s andra nya operativsystem som heter OS X Lion och kommer vara tillgängligt för alla Mac datorer.

OS X Lion kommer att kosta 229 kr i Mac Appstore.



Multi-Touch-gester.

Multi-Touch-gester förändra hur du interagerar med din Mac, gör allt du gör mer intuitivt och direkt. Nu ett ännu rikare Multi-Touch-erfarenhet kommer till OS X Lion. Njut mer flytande och realistiskt gest svar, inklusive gummiband rullning, sida och bild zoom och helskärm drar.



Full-Screen Apps

OS X Lion erbjuder hela systemet stöd för vacker, full-screen program som använder varje tum av din Mac displayen. Du kan ha flera full-screen program öppna samtidigt - tillsammans med flera standardstorlek apps. Och det är enkelt att växla mellan helskärmsläge och skrivbordet åsikter.



Mission Control

Mission Control samlar helskärmsläge apps, Dashboard, Exposé och Spaces i en ny funktion som ger dig ett fågelperspektiv av allt på ditt system. Med ett enda svep på styrplattan, ditt skrivbord zoomar ut till markkontrollen. Tänk på det som navet i ditt system: Läser allt och åka någonstans med bara ett klick.



Mac App Store

Det bästa sättet att upptäcka program för din Mac är nu på din Mac. Precis som App Store på iPad låter Mac App Store du surfa och ladda ner tusentals gratis och betalda apps som du kan börja använda genast på alla dina Mac-datorer som är godkända för personligt bruk. Nya program installeras i ett steg direkt till Launchpad och Mac App Store håller reda på dina program och talar om när uppdateringar finns tillgängliga.



Launchpad

Launchpad är en ny, full-screen hem för alla de program på din Mac. Klicka bara på Launchpad ikonen i Dock. Öppna fönster blekna bort, ersatts av en fullskärmsvisning av alla dina program. Arrangera dina program som du vill, gruppera ihop dem i mappar eller radera dem från din Mac med lätthet. Och när du hämtar ett program från Mac App Store verkar det automatiskt i Launchpad, redo att spränga bort.



Resume

Nu kommer apps du stänger att öppnas precis där du slutade, så du behöver aldrig börja om från början igen. Och när du installerar programuppdateringar du inte längre behöver spara ditt arbete, stänga dina program och tillbringa värdefull tid sätta upp allt igen. Med Resume kan du starta din Mac och återgå till vad du gör - med alla dina program i den exakta platser som du lämnade dem.



Auto Save

Det är dags att sluta oroa dig för att spara ditt arbete. För nu din Mac sparar automatiskt vad du arbetar med så att du inte behöver. Det är inte bara en förbättring för OS X, är det en förbättring för alla som någonsin förlorat timmar av hårt arbete efter att glömma att trycka på kommando-K.



Versions

Versioner är en ny funktion som kartlägger historien om dina dokument, tar snapshots i tid, och visa dem sida vid sida med de senaste versionerna i en lätt sökbara tidslinje. Du kan granska tidigare iterationer av dina kompositioner, återställa en tidigare version, eller kopiera och klistra in från gamla versioner till nya.



AirDrop

Letar du efter ett snabbt sätt att dela filer med människor i närheten? Med luftlandsättning kan du skicka filer till någon i din omgivning trådlöst - ingen Wi-Fi-nätverk krävs. Och ingen komplicerad installation eller speciella inställningar. Klicka bara på luftlandsättning ikonen i sidofältet i Finder, och din Mac automatiskt upptäcker andra luftlandsättning användare inom ca 10 meter från dig. För att dela en fil, dra den till någons namn. När accepterade, överför fullständigt den krypterade filen direkt till den personens nerlads mapp.



Mail

OS X Lion introducerar en helt ny syn på e-post. Mail sätter hela din skärm att arbeta med en fantastisk widescreen-se med en full höjd budskap och ett budskap lista som innehåller fragment. Samtal presenterar meddelanden från samma tråd i en elegant tidslinje som visar varje kommunikation som det skickades gömmer överflödig text. Mail har också sökförslag och symboliska sökning som hjälper dig att hitta de meddelanden du letar efter snabbt. Och en ny favorit bar ger dig enkel åtkomst till de mappar du använder oftast.



Lion Server

OS X Lion Server innehåller en mängd förbättringar som ger dig mer kontroll över din Mac-servern och användarna som får tillgång till den. Server app - nytt i Lion Server - har en setup assistent som leder dig genom serverkonfigurationen steg för steg. Så nu kan vem som helst vända bara om någon Mac till en server. Profil Manager kan du fjärrhantera datorer som kör Lion och iOS enheter som iPad och iPhone. Du kan även skicka uppdateringar till dina användare trådlöst via push-teknik. Lion Server lägger även fildelning funktioner för iPad, ingår förbättringar av Wiki Server, iCal Server och Mail Server, och levereras med Xsan inbyggd.



Det där vara bara några få av 250 nya fuktioner OS X Lion har.

Visste du att OS X Lion är världens mes avancerade operativsystem.

Mer info senare.

// Miki.



 








 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av EbbaMikael - 17 juni 2012 21:45

Hej på er alla bakom skärmarna. Jag har lite information jag kommer inte blogga på 3 veckor för jag ska och hälsa på min kusin i Umeå så imorgon tar jag bussen dit tar 15 timmar men självklart värt det! Ni får ha det bra så bloggar mikael istället:) ...

Av EbbaMikael - 15 juni 2012 23:14


Hej! Jag hade tänkt att hissa och dissa lite i detta inlägg: Hiss: Jag gillar faktiskt inte sonyericssons mobiltelefoner alls, jag hatar dem faktiskt men det finns en som min kompis har den heter sonyeriksson satio det är en kamera mobil som har ...

Av EbbaMikael - 15 juni 2012 22:37

Hej! Kommer ni ihåg oss? Vi har troxat omkring med olika namn och skit och sen har vi inte haft tid/ork/lust att blogga men vi funderar på att börja lite smått igen kanske minst ett inlägg i veckan och denna blogg kommer inte handla om bara  apple ...

Av EbbaMikael - 25 december 2011 00:14

Hej hej nu har det varit jul (inte den bästa precis fick inte vad jag ville ha) men man kan inte få allt här i världen tyvär. Men snart så är det nyår 2012 ora er inte jorden kommer inte att gå under.   //Mikael ...

Av EbbaMikael - 24 december 2011 00:07

Hej, vi önskar er alla läsare en riktigt god jul! Vi kommer att göra massa inlägg och skriva om massa nya roliga saker! Imorgon så kommer uppdateringen inte vara bäst för då kommer vi att fira jul, men sen har vi ju hela jullovet! Vi ses lite s...

Presentation

Vi har en blogg där vi skriver om teknik saker (vanligast Apple och HTC)

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Vad vill ni veta mer om

Vad vill ni veta mer om?
 iPad 2
 iPhone
 iPod Touch
 MacBook
 iPod Nano
 iOS
 Apple TV
 iPad 1G
 Något annat

Ovido - Quiz & Flashcards